Over mij

Fotografie werd mijn passie,
mijn levenswerk.

In september 2018 ging ik weer een nieuw jaar aan de slag in het onderwijs. Voltijds gaf ik Nederlands en godsdienst in het secundair onderwijs. Ik voelde me te langen duur niet meer goed in mijn vel. Ik zag het altijd groots, wilde écht dingen realiseren in het onderwijssysteem. Maar ze hielden me klein en mijn lijf begin hierdoor stilaan ‘nee’ te zeggen.

Al na enkele weken ging het niet meer. Ik had een burn-out en kwam in oktober thuis te zitten.

Kan je dat geloven? Ik, diegene die altijd positief in het leven staat en van alles het beste probeert te maken. Mij kan dat toch niet overkomen?

En toch gebeurde het. Ik bevond me in ‘een droomjob met veel werkzekerheid’, maar mijn lichaam zei letterlijk ‘nee’.

Ik was 25 jaar, twee jaar eerder ontzettend gemotiveerd van de schoolbanken gekomen. En ik verloor mezelf volledig. Ik zag geen uitweg, voelde me letterlijk in een hokje geduwd.

Tijd om opnieuw te beginnen, want:

"Together we can do great things!"

Een nieuwe start.

Door mijn burn-out ben ik op zoek gegaan naar mezelf, naar wie ik was en wilde zijn.

Ik kwam namelijk thuis te zitten en kon in gedachten alleen maar met school en werk bezig zijn. Ik vond geen rust, kon de focus moeilijk om mezelf leggen.

Hierdoor heb ik mijn eigen spiegelreflexcamera terug uit de kast genomen en ben ik mezelf creatief gaan bezighouden met het handletteren.

Mijn camera sleurde me naar buiten, weg van die vier muren, weg van de gedachte ‘Hoe zou het met leerling X of Y zijn nu?”.

Creativiteit bracht weer energie in mijn leven, bracht me rust wanneer de onrust op de loer lag. En dat zal ik nooit vergeten, dat blijft altijd een plekje diep vanbinnen hebben.

Voor ik het wist was ik in januari 2019 opgestart in bijberoep met twee creatieve bedrijven: Letteren & Tetteren en Tessy Hellemans Fotografie, ik wilde graag belangrijke momenten van gezinnen in beeld brengen en startte met de focus op huwelijksfotografie

Dankzij de moeilijke periode die ik doorlopen heb, kan ik nu volmondig ‘ja’ zeggen tegen mijn beroep en mijn leven.

Dag in dag uit fotografeer ik met ontzettend veel passie

Sinds mijn start in bijberoep schrijf ik ontzettend graag aan mijn fotografie verhaal. Zo startte ik een jaar later aan een nieuw hoofdstuk als fulltime fotograaf.

Ik ben jou mega dankbaar voor je steun, je vertrouwen. En ik hou van alle gezinnen en verloofden die ik voor mijn lens krijg als fotograaf.

Mijn boek is echter nog lang niet uitgeschreven. Ik ben ondertussen zelf mama geworden van een kleine deugniet en ik besef nu zelf maar al te goed hoe belangrijk dat het vastleggen van herinneringen is. Want het klinkt mega cliché, maar het is gewoonweg de waarheid: “Man, wat worden ze snel groot…”

Ik zie jou graag binnenkort zelf verschijnen voor m’n lens. 😉

“Een tijdje geleden deed ik met Tessy een borstvoedingsshoot. Ik was best wel zenuwachtig want je geeft letterlijk toch wel wat van je bloot. Ondanks het miezerige weer was het een super fijne ervaring. We voelden ons allebei enorm op ons gemak bij Tessy en het resultaat is fantastisch. Zo blij dat ik mooie herinneringen heb aan een intense periode.”
Katinka Zegers
Borstvoeding shoot
“Een fotografe waar je je thuis bij voelt. Ze kan de juiste momenten op een prachtige manier vastleggen. Tessy is een ongelooflijk getalenteerde fotografe. Heel aangenaam om mee samen te werken.”
Jochen Lauwers
Huwelijk

Als fotograaf...

Hou ik van spontane momenten vastleggen

Mijn fotografie sessies zijn allesbehalve stijf en ingestudeerd. Dankzij mijn jarenlange ervaring kan ik jou op je gemak stellen en beleven we gewoon een fijne tijd samen.

Gebruik ik een warme, zorgvuldige nabewerking

Ik zie graag licht en warmte in mijn beelden terugkomen. Zelfs bewolkte dagen kan ik mooi in beeld brengen (en stiekem hou ik ook wel van bewolking).

Zet ik mijn gezin ook graag voor de lens

Als fotograaf én mama weet ik perfect wat jij nodig hebt. Ik werk geduldig, met een groot hart voor kinderen. Bij mij zijn jullie beelden veilig!

En nu is het jouw beurt.

Wat fijn dat je heel mijn verhaal gelezen hebt. Ik ben nu heel benieuwd naar jouw verhaal. Wie ben jij? Waar droom je van?

Als je op dit moment het idee hebt dat ik je kan helpen, vul het formulier hieronder in.

Ik reageer tijdens werkdagen binnen de 48 uur op je bericht.

Tot snel!